• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
3

آب و نان از سفره‌هایشان پرید، خاک اما پای ثابت مانده است

  • کد خبر : 3382
  • 26 ژوئن 2018 - 13:32
آب و نان از سفره‌هایشان پرید، خاک اما پای ثابت مانده است

سیستان فراموش شده: این روزها در حالی مردم سیستان با مشکلات و معضل‌های مختلف از جمله خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند که ترکه‌های طوفان گرد و خاک نیز تن مردم صبور منطقه را می‌نوازد. وزش توفانی که بار دیگر از صبح امروز در سیستان شدت گرفته به‌سرعتی بیش از 100 کیلومتر بر ساعت رسید و غلظت […]


سیستان فراموش شده: این روزها در حالی مردم سیستان با مشکلات و معضل‌های مختلف از جمله خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند که ترکه‌های طوفان گرد و خاک نیز تن مردم صبور منطقه را می‌نوازد. وزش توفانی که بار دیگر از صبح امروز در سیستان شدت گرفته به‌سرعتی بیش از 100 کیلومتر بر ساعت رسید و غلظت ذرات معلق در هوای منطقه ۸۰۳ میکروگرم بر مترمکعب گزارش شده که چیزی معادل بیش از ۵ برابر حد مجاز و ۲ برابر حد بحران است.

به گزارش سیستان فراموش شده به نقل از خبرگزاری فارس از زابل، این روزها در حالیکه شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان با معضل بی آبی و خشکسالی و گاها فقر دست و پنجه نرم می‌کند، ترکه طوفان گرد و خاک نیز بر تن مردم صبور منطقه می‌تازد.

 فصل تابستان فرا رسیده و بادهای 120 روزه این روزها میهمان سیستان‌ها است و مردم ناگزیر باید ترکه‌های طوفان‌های شن، این بلای طبیعی و تبعات منفی آن از جمله بیماری‌های چشمی، تنفسی را بر وجود خود تحمل کنند.

بادهای ۱۲۰ روزه موسوم به باد (لوار) دنباله بادهای موسمی اقیانوس هند است که در ناحیه سیستان با جهت شمال شرقی و جنوب غربی می‌وزد و تأثیرات مثبت و منفی آن بیش از چهار ماه دامنگیر منطقه سیستان می‌شود و ناراحتی‌های تنفسی و ریوی زیادی را ایجاد کرده و مردم هر ساله هزینه‌ها و خسارات مالی زیادی را متحمل می‌شوند.

ریزگردها مردم را به ستوه آورده است

یکی از شهروندان ساکن زهک می‌گوید بیماری سل دارد و منشا آن همین گرد و غبارها و بیماری ریوی است.

وی در حالی‌که ماسک بر دهان دارد ادامه داد: از هر چند خانواده سیستانی یکی دو نفر دچار بیماری ریوی، سل،، چشمی و تنفسی هستند زیرا که سرزمین مادری خود را دوست دارند و حاضر نیستند با وجود قهر طبیعت از آنجا دل بکنند.

یکی دیگر از شهروندان می‌گوید: زندگی در این شرایط بسیار سخت است و انتظار داریم مسؤولان و کارشناسان راهکاری برای کاهش ریزگردها و ابعاد ناشی از آن برای مردم پیدا کنند.

زهرا کوهکن گفت: با توجه به تعطیلی مدارس و شروع اوقات فراغت فرزندان ما کمتر در خانه می مانند بیرون از خانه هم شرایط برای بازی و سرگرمی فراهم نیست و معمولا با سرفه و نفس تنگی و چشم درد به خانه بر می گردند.

دهمرده شهروند دیگری است که می‌گوید کار و کاسبی بازاریان به هم ریخته مردم هم در تبعات طوفان کمتر از خانه ها خارج می شوند.

آب و نان از سفره‌هایشان پرید، خاک اما پای ثابت مانده است

درد و دل زنان خانه‌دار نیز شنیدنی بود که از زندگی پر از گرد و خاک خود می‌گفتند، یکی از آنان که خود را اکرم بامری معرفی کرد، گفت: گردگیری کار هر دقیقه ما شده و فایده‌ای هم ندارد چون فورا بر روی لوازم خانه گرد و خاک می‌نشیند حتی سفره نان‌مان هم جان سالم به در نمی‌برد و هر وقت پهن می‌کنیم خاک و غبار پای ثابت هستند.

یکی از زنان خانه‌دار هم که از گردگیری هر ساعت و هر روز خانه به ستوه آمده می‌گوید: شدت گرد و غبار حتی در خانه هم احساس می‌شود، روی تمام وسایل خانه لایه‌های بسیاری از گرد و خاک می‌نشیند، گردگیری هم فایده ندارد، گاها تنفس در خانه هم سخت می‌شود … این همه اعتبار صرف کارهای مختلف و پروژه‌های دیگر در منطقه می‌شود، ولی هیچ‌کدام برای رفع این مشکل موثر نبوده است.

یکی دیگر از شهروندان هم می‌گوید مردم منطقه سیستان این روزها با خشکسالی فقر و بی آبی زندگی خود را گذران می کنند و تنها بادها و طوفان های گرد و خاک به آنها سر می‌زنند و اینجا جای مسؤولان متولی خالی است و همچنان خاک می‌خورد.

هم‌اکنون سرعت طوفان در زابل 90 به کیلومتر در ساعت رسید

مرتضی فرجی کارشناس پیش‌بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان بیان کرد: سرعت طوفان در شمال سیستان و بلوچستان و پدیده شن‌های روان صبح امروز به سرعت 90 کیلومتر در ساعت رسید و گرد و غبار در شهرهای زابل، هیرمند، هامون و زهک در حد بحران بود و دید افقی را بسیار کاهش داد.

فرجی افزود: روز گذشته نیز حداکثر شدت طوفان تا 97 در ساعت رسیده و دید افقی را در زابل و زهک تا 800 متر کاهش داد و به دنبال آن کل استان مه آلود بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون میزان شعاع دید افقی در زابل 800  متر است، گفت: میزان ذرات معلق در هوا نیز بیش از 5 برابر حد مجاز و حالت ناسالم است و تقریبا دو برابر حالت بحرانی و خطرناک گزارش می‌شود.

 کارشناس پیش‌بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: شدت طوفان تا چهارشنبه ادامه دارد.

طوفان شدید گرد و خاک هم اکنون جاده زابل – زاهدان/ مسیر شیله

 و هر ساله به دنبال قهر طبیعت به ویژه در فصل تابستان ناله و فریاد دادخواهی مردم منطقه در لابه لای شن‌های روان و گرد و خاک را به رشته تحریر درمی‌آوریم شاید مسؤولان متولی برای رفع تبعات طوفان‌های شن و ریزگردها راهکار عاجلی پیدا کنند.


لینک کوتاه : https://forgottensistan.ir/?p=3382

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰