سیستان فراموش شده: مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: “پروژه جلوگیری از تبخیر آب” را به صورت پایلوت در سیستان و بلوچستان برنامهریزی و اجرایی خواهیم کرد.
به گزارش سیستان فراموش شده: حمیدرضا جانباز در کارگروه روز گذشته آب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بازچرخانی آب مشکل آب را در کوتاه مدت در زاهدان برطرف میکند، گفت: تلاش میکنیم از محل اعتبارات ملی به این طرح کمک شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در سیستان و بلوچستان برنامه جامع تامین آب شرب داریم شاید سرعت اجرای آن کند باشد اما سناریوی آن تهیه و تدوین شده است.
این مسئول ادامه داد: اگر صرفهجویی لازم در بخش کشاورزی انجام شود قطعا برای تامین آب شرب مشکلی نخواهیم داشت اما این موضوع برای سیستان و بلوچستان که کم بارش است، مصداق ندارد.
وی بیان کرد: در این استان باید به پروژه پسآب به عنوان یک پروژه اولویت دار توجه شود و در این راستا از مشارکت و سرمایهگذار نیز استفاده شود.
جانباز با اشاره به اینکه هماکنون وضعیت کیفی چاهنیمه یک بحرانی است، گفت: باید در کوتاه مدت به آن توجه ویژه داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: “پروژه جلوگیری از تبخیر آب” را به صورت پایلوت در سیستان و بلوچستان برنامهریزی خواهیم کرد.
همه ساله حجم زيادی آب در سيستان و بلوچستان تبخير می شود.
همچنین استاندار سيستان و بلوچستان در این جلسه بیان کرد: همه ساله حجم زيادي آب در سيستان و بلوچستان تبخير مي شود كه بايستي با اجراي طرح هاي علمي از هدر رفت اين ميزان آب جلوگيري كرد.
سيد دانيال محبي در كارگروه آب استان كه با حضور مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور در استانداري برگزار شد، اظهار داشت: شدت گرما و وزش باد و طوفان هاي شديد باعث تبخير حجم زيادي از آبهاي سیستان و بلوچستان مي شود كه بايد با استفاده از طرح هاي علمي از هدر رفت اين ميزان آب جلوگيري كرد.
وي اظهار داشت: نظام ودولت اقدامات بسیار خوبی در سیستان و بلوچستان انجام دادهاند و دغدغه رهبری انقلاب برای رفع مشکلات این استان بیشتر از مسؤولان است.
سید دانیال محبی گفت: دولتهای مختلف در این منطقه تلاش کردهاند اما به دلیل پراکندگی و وسعت این استان، مشکلات آنطور که باید برطرف نشده است.
وی اتحاد و وحدت نمایندگان استان برای پیگیری مسائل و مشکلات منطقه را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: سیستان و بلوچستان در زمینههای مختلف ظرفیتهای فراوان دارد اما کمبود آب و طبیعت خشن آن را با چالش مواجه کرده که امیداریم با تدابیر و برنامههای کارشناسی بتوانیم بر این مسائل فائق آییم.
تصمیم سازان و تصمیم گیران عزیز افزایش تبخیر و تعرق یک واکنش طبیعی اقلیمی به افزایش دما و تحمل شرایط طاقت فرسای محیطی است. هیچ کار خدا بی حکمت نیست. طبق اصل گایا یا مادر زمین، خود شرایط به نفع حیات تغییر خواهد کرد. مردم سیستان رو بیش از این موش آزمایشگاهی اهداف برآمده از تراوشات ذهنی خویش ننمایید. اگه چیزی شنیدید که برخی کشورها جلو تبخیر را میگیرند یا فاصله زیادی با پهنه های آبی اقیانوسها و دریاهای شور ندارند یا در اثر جریانات جوی و اثر واحه ای رطوبت مورد نیاز اون منطقه جهت جلوگیری از افزایش افسار گسیخته دما تامین خواهد شد. آیا میدانید با جلوگیری از تبخیر سیستان را به یک خطه داغ با افزایش امواج گرمایی، دماهای حدی و شدت بالای طوفانهای ۱۲۰ روزه تبدیل خواهید کرد که زندگی را برای مردم سیستان جهنم میکند. همون طرح آبرسانی با لوله بس هفت پشت مردم سیستان است. با بهره برداری از این طرح آبرسانی با لوله، هوای سیستان خشکتر خواهد شد، دمای هوا افزایش خواهد یافت و اکثر درختهای چندین ساله حاشیه رودها و نهرها خشک خواهند شد چون این درختان و بوته زارها قبلا به صورت نفوذ آب و نشتی از نهرهای در طول مسیر آبیاری میشدند وقتی پوشش گیاهی چند ساله از بین برود دمای هوا در تابستانهای داغ سیستان را با چه چیزی قابل تحمل برای مردم خواهید نمود.باید چندین طرح تکمیلی همزمان با این طرح پیشنهادی آبرسانی اجرا مینمودید که ننمودید! خدا به داد مردم برسد. خدایا چرا هیچ کس جای خودش نیست تو این مملکت…