سرپرست ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی از آغاز مطالعات درباره آب ژرف در سمنان خبر داد و گفت: مطالعات اولیه حاکی از وجود ظرفیت منابع آبهای ژرف در این استان است ولی اظهارنظر دقیقتر در مورد کیفیت یا کمیت این منابع نیاز به مطالعات تکمیلی دارد.
به گزارش پایگاه خبری سیستان فراموش شده به نقل از خبرگزاری تسنیم، استان سمنان به علت وسعت و شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی همواره با مسائل و چالشهای مختلف آبی مواجه بوده است و در سنوات گذشته راهکارهای مختلفی ازجمله پروژههای هزینهبر انتقال آب برای حل مسائل استان مطرح و بعضاً اجرایی شده که نهایتاً به حل کامل مسئله آب در استان منجر نشده است.
در این رابطه دکتر محمد همت؛ سرپرست ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از آغاز مطالعات تفصیلی ظرفیتهای آب ژرف در استان سمنان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: استان سمنان یکی از استانهایی است که در کنار استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در طرح توسعه مطالعات آبهای ژرف، دیده شده است.
وی افزود: استفاده از منابع آبی نامتعارف مانند آب ژرف کنار سایر فناوریها میتواند بخشی از نیاز آبی استان را در آینده برطرف کند.
سرپرست ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی بیان کرد: مطالعات اولیه حاکی از وجود ظرفیت منابع آبهای ژرف در این استان است ولی اظهارنظر دقیقتر در مورد کیفیت یا کمیت این منابع منوط به تکمیل مطالعات ژئوفیزیکی، زمینشناسی و انجام حفاریهای اکتشافی خواهد بود.
اتصال آب چاه ژرف شهر ادیمی به شبکه آبرسانی، کام مردم سیستان و بلوچستان را شیرین خواهد کرد
همت در ادامه از تحویل چاه ژرف شهر ادیمی و روستاهای شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان به وزارت نیرو و ورود آب به شبکه تا پایان فروردین ماه خبر داد و گفت: در آخرین جلسه شورای راهبری آب ژرف بهمیزبانی وزیر نیرو مقرر شد با هماهنگی و پیگیری هیئت چهارنفره متشکل از معاونت علمی و وزارت نیرو تمامی چاههای آب ژرف در آینده به وزارت نیرو تحویل داده شود.
وی ادامه داد: در مورد چاه سوم ژرف در منطقه شهر ادیمی، قرار شد آب آن تا پایان فروردین ماه به شبکه آبرسانی متصل شود و بخشی از نیاز شرب منطقه را پوشش دهد.
سرپرست ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی تصریح کرد: معاونت علمی کنار وزارت نیرو و سایر دستگاهها تمام توان خود را برای رفع مسائل آبی استان سیستان و بلوچستان بهکار گرفته است، البته آب ژرف به تنهایی نمیتواند تمام مسائل آبی استان را حل کند اما کنار سایر گزینهها بسیار اثربخش خواهد بود.
همت با اشاره به برنامههای گسترده ستاد آب اقلیم و محیط زیست معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در مورد انجام تحقیقات و حفاریهای آب ژرف خاطرنشان کرد: با تدابیر و دستورات معاون اول محترم رئیس جمهور و هماهنگیهای صورتگرفته میان معاونت علمی، وزارت نیرو و وزارت نفت در آینده نزدیک شاهد توسعه فناوریهای این حوزه و تأمین نیاز آبی مردم استان خواهیم بود.
گفتگو از: علی دولتی