سیستان فراموش شده: استاندار سیستان و بلوچستان ضمن تاکید بر پرهیز از بخشی نگری به موضوع مقابله با پدیده گرد و غبار و احیای تالاب هامون خاطرنشان کرد: اگر قرار است شرایط موجود منطقه سیستان تغییر کند، قطعا نیازمند تعامل و تدوین یک برنامه جامع و استفاده از ظرفیت همه بخش هاست.
به گزارش سیستان فراموش شده؛ جلسه ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار استان صبح امروز به ریاست استاندار سیستان و بلوچستان و با حضور اعضاء با هدف بررسی و نهایی نمودن برنامه جامع مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان برگزار شد.
استاندار در این جلسه گفت: با هماهنگی و تکیه بر خرد جمعی تصمیمات کلان و ماندگاری گرفته میشود و از طرفی، در مقابل آن؛ از هم گسیختگی دستگاهها، نتیجه مطلوبی در بر نخواهد داشت.
رئیس استانی کارگروه احیاء تالاب هامون تصریح کرد: لازم است برای احیای تالاب هامون، یک تیم قوی متشکل از چند نفر از افراد تاثیرگذار و دارای مقبولیت ملی و بین المللی با تعامل و ایجاد ارتباطات منطقی و صمیمانه با مقامات کشور همسایه حقابه تالاب را مطالبه کنند.
استاندار بیان داشت: تیم کاری استانی نیز بایستی کاملا منسجم و با استفاده از تجارب مشابه، تحت نظرسازمانی مثل سازمان عمران سیستان با خلاقیت و حساسیت ویژه برنامههای موثر این کارگروه را دنبال کنند تا به نتیجه مطلوب برسند.
محبی گفت: دستگاه های اجرایی متولی این ستاد، مطالعات و مستندات قبلی انجام شده بر روی این طرح را قبل از جلسه مطالعه کنند تا جمع بندی جلسه موثر و کاملا راهبردی باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان پیرامون مباحث مطرح شده در این جلسه در خصوص انتقال آب از دریای عمان بمنظور احیای تالاب هامون گفت: خود اتکایی به منابع آبی مطمئن در داخل کشور، برنامه بسیار خوب و اثرگذاری است، اما با در نظر گرفتن شرایط فعلی اقتصادی کشور در ردیف برنامه های دراز مدت ملی خواهد بود و این در حالی است که شرایط فعلی تالاب هامون و منطقه سیستان نیازمند یک برنامه راهبردی فوری می باشد.
استاندار در پایان تاکید کرد: دستگاههای متولی ظرف مدت یک هفته نظرات و پیشنهادات نهایی خود پیرامون سند جامع مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان را ارائه کنند تا پس از جمع بندی نهایی به هیئت وزیران ارسال شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در رابطه با سند مقابله با گرد و غبار گفت: موضوع اصلی سند حفظ تالاب بین المللی هامون است.
وحید پورمردان ادامه داد: تدوین این سند یک سال طول کشیده که این امر نشان از وقت و دقت کافی در تدوین آن است.
وی در رابطه با اصل سند که در مورد معیشت جایگزین مردم سیستان است گفت: وقتی آب نباشد دامپروری، کشاورزی، صیادی و هر آنچه که مرتبط با آب است از بین می رود بنابراین هر دستگاهی موظف است معیشت جایگزین را انتخاب و به حیطه عمل برساند.