• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
4

بیابان زدایی به کمک مالچ پاشی

  • کد خبر : 3305
  • 18 ژوئن 2018 - 13:35
بیابان زدایی به کمک مالچ پاشی

سیستان فراموش شده: از گذشته سازمان جنگلها و مراتع و آبخیر داری کشور برای کنترل تپه های شنی و ماسه ای که با وقوع پدیده باد و جابجایی شن و ماسه که به زیر ساختهای مجاور اعم از سکونت گاههای شهری یا روستایی،خطوط انتقال آب و نیرو،جاده های دسترسی ،فرودگاه ها و برای فعالیت های […]


سیستان فراموش شده: از گذشته سازمان جنگلها و مراتع و آبخیر داری کشور برای کنترل تپه های شنی و ماسه ای که با وقوع پدیده باد و جابجایی شن و ماسه که به زیر ساختهای مجاور اعم از سکونت گاههای شهری یا روستایی،خطوط انتقال آب و نیرو،جاده های دسترسی ،فرودگاه ها و برای فعالیت های مقابله با بیابان زدایی با استفاده از مالچ نفتی مورد تثبیت قرار می گرفته است.

به گزارش سیستان فراموش شده: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: ایران کشوری است که بیش از ۳۲ میلیون هکتار بیابان دارد از این مقدار۲۰ میلیون آن تحت فرسایش بادی و ۷ میلیون آن از کانون‌‌های بحران بیابان‌زایی است.12 استان ایران درگیر کانون‌های بحرانی بیابان‌زایی هستند اما استان‌های خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان بیشترین ضعف‌های بحران‌زا را دارند.

در ادمه اباذری گفت: به موجب بند ه تبصره یک قانون بودجه سال 1396سازمان جنگلها و مراتع و آبخیز داری برای فعالیت های مقابله با بیابان زدایی، فرصت قانونی پیدا کرد تا با همکاری شرکت ملی نفت ایران از محل منابع در اختیار، میزان قابل توجهی مالچ بگیرد. مالچ ماده ای نفتی است که سابقه استفاده از آن به دهه 40 بر میگردد . وی افزود: از گذشته سازمان جنگلها و مراتع و آبخیر داری کشور برای کنترل تپه های شنی و ماسه ای که با وقوع پدیده باد و جابجایی شن و ماسه که به زیر ساخت های مجاور اعم از سکونت گاه های شهری یا روستایی،خطوط انتقال آب و نیرو،جاده های دسترسی، فرودگاه ها و برای فعالیت های مقابله با بیابان زدایی با استفاده از مالچ نفتی مورد تثبیت قرار می گرفته است. اباذری با اشاره به اینکه برای بیابان زدایی غیر از پوشش های مالچیکارهای بیولوژیکی و نهال کاری نیز همزمان انجام می شود گفت: نتایج ارزنده این فعالیت ها در کنترل عوامل تخریب قابل توجه است و بازخورد این اقدامات با تثبیت این مناطق و امکان استفاده از زیر ساخت هایی که لازمه زندگی انسان است شرایط مناسب را فراهم ساخت. معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: بعضی از مراجع دیدگاه هایی را نسبت به مالچ نفتی مطرح کردند که مدعی تاثیر سو مالچ های نفتی برای تثبیت ماسه های روان بودند در سال 84 مجموعه دفتر امور بیابان سازمان جنگلها ،تحلیلی را با مشارکت پژوهشکده صنعت نفت انجام داد این طرح با عنوان “طرح بررسی و بهبود کیفیت مالچ های نفتی ” انجام شد که در آن مزایای استفاده از مالچ نفتی به وضوح مشخص و تاثیر سویی در استفاده از مالچ نفتی گزارش نشد.

وی افزود: به موجب قانون بودجه سال 96 در سال گذشته بعد از مدتها وقفه در اجرای عملیات مالچ باشی برای سازمان جنگل ها این فرصت قانونی ایجاد شد که نسبت به عملیات مالچ باشی در مناطق مستعدی که دارای ویژگی های فنی لزوم اجرای این موضوع باشد، عملیات آغاز شود. با توجه به اینکه بخشی از پدیده گرد و غبار از سطوح تپه های ماسه ای متحرک آغاز می شود این مناطق شناسایی و درسال 96 بالغ بر 21 هزار هکتار از تپه های ماسه ای مولد گرد و غبار مالچ پاشی شد. اباذری بیان کرد: این عملیات و متعاقبا عملیات نهال کاری در استان های اصفهان،جنوب کرمان(قلعه گنج و رودجنوب)خوزستان، ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان،قم و کرمان صورت گرفت که در بهبود شرایط موجود بسیار موثر بود.این عملیات با هدف ایجاد امکان احیای منابع طبیعی،و فرصت استقرار پوشش گیاهی و به تبع آن سکونت انسان در این مناطق فراهم می شود که این اقدامات در سال جاری هم به موجب تداوم بودجه ادامه خواهد داشت.

منبع خبر : سایت خبری شعار سال


لینک کوتاه : https://forgottensistan.ir/?p=3305

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰