• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 23 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
9
قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان :

تا دهم آذر ماه ۴٣ هزار هکتار، از اراضی کشاورزی سیستان آبدهی خواهد شد / کشاورزان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، بسوی تغییر الگوی کشت حرکت کنند

  • کد خبر : 8034
  • 10 نوامبر 2020 - 20:53
تا دهم آذر ماه ۴٣ هزار هکتار، از اراضی کشاورزی سیستان آبدهی خواهد شد / کشاورزان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، بسوی تغییر الگوی کشت حرکت کنند
تا دهم آذر ماه امسال ۴٣ هزار هکتار، از اراضی کشاورزی سیستان از طرح آبرسانی ۴۶هزارهکتاری دشت سیستان آبدهی خواهد شد.

سیستان فراموش شده: تا دهم آذر ماه امسال ۴٣ هزار هکتار، از اراضی کشاورزی سیستان از طرح آبرسانی ۴۶هزارهکتاری دشت سیستان آبدهی خواهد شد.

به گزارش سیستان فراموش شده: قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان گفت :از اواخر شهریور تاکنون طبق برنامه، کار آبدهی به ٢٠ هزار هکتار از اراضی کشاورزان پنج شهرستان حوزه سیستان از محل طرح آبیاری ۴۶هزارهکتاری به اتمام رسیده و بتدریج تا دهم آذرماه این سطح به ۴٣ هزار هکتار وتا ٢٠ آذر ماه به ۴۵ هزار هکتار خواهد رسید.

قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان در ادامه گفت: هزار هکتار نهایی که مربوط به نیمروز ٣ میباشد تا دهم دیماه اجرایی می‌شود.

این مقام مسئول افزود: طبق قرارداد وزارت نیرو ۴۰۰ میلیون مترمکعب در دوره کشت محصول از محل چاه نیمه‌ها در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرار می‌گیرد و برای نخستین بار در این طرح تاکنون حدود ۷۰ میلیون متر مکعب آب وارد زمین‌های کشاورزی شده است. سهم آب هر بهره بردار در محل حوضچه های پنج هکتاری تحویل کشاورزان می‌شود.

وی تصریح کرد: در ١۶ ناحیه عمرانی در شهرستان های زهک، نیمروز، زابل، زهک وهامون حدود ١۴ هزار و٢٠٠ حوضچه پنج هکتاری احداث شده که انشالله بزودی آبدهی همه این حوضچه ها را شاهد خواهیم بود.

قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان تاکید کرد: تمامی عوامل اجرایی طرح با تلاش شبانه روزی در صدد رفع نواقص بوده تا در فصل کشت پاییزه ،سهم آب بهره برداران را در اسرع وقت در محل مزارع تحویل نمایند.

وی با توجه به محدودیت منابع آبی و هزینه های انجام شده جهت انتقال آب بالوله به اراضی کشاورزی از کشاورزان خواست با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، بسوی تغییر الگوی کشت و کشت اقتصادی خصوصا کشت های فشرده در فضای گلخانه‌ای حرکت کنند. با پایان طرح، نظام بهره برداری آب و نظام تغییر الگو کشت باید در دستور کار مسوولان و کشاورزان قرار گیرد به طوریکه با ایجاد گلخانه در ۴۶ هزار هکتار زمین کشاورزی برای ۵۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

اشرفی در پایان اذعان داشت این طرح برای ۴۶ هزار هکتار آبیاری تحت فشار طراحی شده و وقتی اعلام میشود تاکنون ۲۰ هزار هکتار، آنهم به روش سنتی ( غرقابی)آبياري شده این بدان معنی است که اگر سیستم ابیاری تحت فشار بود این اب کفاف ۴۰ هزار هکتار از اراضی را میداد و چنانچه روش ابیاری اصلاح نشود نمیتوان به بهره وری مناسب از سیستم امیدوار بود و امکان فشار و احیانا خرابی پمپ ها داده میشود.


لینک کوتاه : https://forgottensistan.ir/?p=8034

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰