• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
8

دام و گوشت قرمز به افغانستان و دیگر شهرهای استان قاچاق می شود / گوشت برزیلی توزیع شده سلامت کامل دارد

  • کد خبر : 4664
  • 30 نوامبر 2018 - 7:17
دام و گوشت قرمز به افغانستان و دیگر شهرهای استان قاچاق می شود / گوشت برزیلی توزیع شده سلامت کامل دارد

سیستان فراموش شده: نشست خبری ریاست اداره دامپزشکی شهرستان زابل با اصحاب رسانه و سازمانهای مردم نهاد منطقه سیستان برگزار شد. به گزارش سیستان فراموش شده: دکتر گنجعلی در این نشست خبری گفت: متاسفانه همجوار با کشوری هستیم که هیچگونه رصد دامی و اطلاعاتی در این خصوص ندارد. سیستان تنها نقطه استان است که دکترای […]


سیستان فراموش شده: نشست خبری ریاست اداره دامپزشکی شهرستان زابل با اصحاب رسانه و سازمانهای مردم نهاد منطقه سیستان برگزار شد.

به گزارش سیستان فراموش شده: دکتر گنجعلی در این نشست خبری گفت: متاسفانه همجوار با کشوری هستیم که هیچگونه رصد دامی و اطلاعاتی در این خصوص ندارد. سیستان تنها نقطه استان است که دکترای دامپزشکی از دانشگاه زابل فارغ التحصیل میکند.

وی درخصوص واردات دام افزود: امروز با توجه به کاهش ارزش پولی در کشور قضیه برعکس شده است یعنی اگر قبلا دام از افغانستان وارد سیستان و کشور می شد، الان دام چه بصورت زنده و یا بصورت گوشت قرمز به افغانستان و دیگر شهرهای استان قاچاق می شود که متاسفانه با توجه به حمل غیر بهداشتی این گوشت که گاها دیده می شود در سواری های بین شهری حمل و نقل می شوند مشکلاتی را بوجود آورده که عمده مشکل بوجود آمده گران شدن قیمت گوشت در سطح منطقه است.

در بحث دام و دامپزشکی اصل اول آموزش و اطلاع رسانی است که ما از رسانه ها و اعضای محترم سمن ها انتظار داریم ما را در این امر یاری کنند تا مردم آگاهی بیشتری در این خصوص کسب کنند.

ریاست اداره دامپزشکی شهرستان زابل عنوان کرد: در اواخر سال 95 درگیر بیماری هاری در سطح منطقه سیستان شدیم که با دخالت چهار ارگان مرتبط، خوشبختانه توانستیم از انتقال و اپیدمی شدن این بیماری به سایر نقاط کشور جلوگیری کنیم، در این خصوص ادارات دامپزشکی سطح منطقه با اطلاع رسانی به موقع در مساجد و مدارس توانستند سطح آگاهی مردم را بالا ببرند تا بیش از این بیماری هاری نتواند قربانی بگیرد،دامپزشکی با نمونه گیری از حیوانات مشکوک به مبتلا به هاری و حتی حیوانات و دام های دفن شده و ارسال نمونه ها به آزمایشگاه های پایتخت توانست اقدامات اولیه را در این خصوص انجام دهد و با توجه به اینکه واکسن هاری یکی از گرانترین واکسن های کشور است توانستیم بعد از اعلام نتیجه مثبت آزمایش کل دامهای منطقه را با واکسن هاری پوشش دهیم.

در این خصوص تنها ارگانی که توانست به دامداران غرامت پرداخت کند دامپزشکی بود و گاها به آن دسته از دامدارانی که دام خود را دفن کرده بودند هم به جهت کمک ،با رایزنی انجام شده ،غرامت پرداخت شد.

در ادامه دکتر گنجعلی افزود: در دو سال اخیر دو کلینیک دامپزشکی در سطح استان راه اندازی شد که یک از آنها در منطقه سیستان شروع به فعالیت کرده و همچنین از 12 مجوز ایجاد داروخانه دامپزشکی 7 عدد از آنها در منطقه سیستان راه اندازی شد،از دو آزمایشگاه های مجهز پیش بینی شده در استان نیز یک آزمایشگاه در سیستان ایجاد شد. خوشبختانه با تلاش و پیگیری های فراوان توانستیم از هشت مرکز مستقل فروش واکسن در استان عدد قابل توجه شش را به منطقه سیستان اختصاص دهیم.

در سال گذشته بالاترین نمره ارزشیابی سازمان دامپزشکی کشور به شهرستان زابل اختصاص یافت که جای بسی خوشحالیست.

وی در ادامه گفت: که ایده اردوهای جهادی دامپزشکی در سیستان شکل گرفت و هم اکنون این اردوها با قدرت تمام و بصورت رایگان در منطقه به کمک به دامداران گرامی در حال فعالیت است. در خصوص مشکلات پیش روی شهر زابل آمادگی داریم تا به جهت همکاری با شهرداری یکی از میادین یا بولوارهای شهر را تحویل گرفته و در ابادی آن شریک شویم.

ایشان در پاسخ به این سوال که آیا سلامت گوشت برزیلی را که در مراکز در حال توزیع است را تایید میکنید گفت: که این گوشت سلامت کامل را دارد و گاها از گوشت های داخلی نیز به جهت استفاده این دام ها از منابع علوفه ای بسیار خوب نیز بهتر است، بطوری که کشور برزیل تقریبا به 25 کشور جهان گوشت صادر میکند و سازمان دامپزشکی کشور تماما سلامت واردات گوشت را رصد میکند.

ریاست اداره دامپزشکی شهرستان زابل در خصوص کشتار و ذبح غیرمجاز دام ها در سطح شهر و منطقه افزود: وظیفه دامپزشکی نظارت بر دام کشتار شده است و جمع آوری دام های متفرقه در سطح شهر و حمل لاشه دام از کشتارگاه به قصابی به عهده شهرداری هاست که با توجه به اینکه عوارض کشتارگاه هامون به حساب شهرداری هامون واریز میشود ولی اکثر قصابی ها در شهر زابل مستقر هستند خود یکی از مشکلات پیش رو است.

در خصوص راهکارهای حذف ذبح غیر مجاز در سطح شهر نیز مواردی مطرح شد که گلایه هایی توسط ایشان اعم از غیر فعال بودن کشتارگاه پیشرفته طیور در زهک و نبود کارخانه فراوری شیر و کم کار بودن کشتارگاه مجهز هامون نیز بیان شد.

گنجعلی گفت: سامانه پاسخگویی 1512 سازمان دامپزشکی کشور در همه شهرستانهای سیستان آماده دریافت گزارشات مردمی در خصوص هرگونه تخلف دامی در منطقه فعال است و آماده پاسخگویی و پیگیری مشکلات مطرح شده به مردم گرامی است.

در پایان ریاست محترم دامپزشکی زهک در خصوص دام اصیل سیستانی و نگهداری از آن گفت: در حال حاضر 150 راس گاو اصیل سیستانی در مرکز تحقیقات زهک موجود است که این اداره نیز با مرکز تحقیقات ارتباط و تعامل مناسبی در خصوص موارد دامی این گاوهای اصیل دارد.


لینک کوتاه : https://forgottensistan.ir/?p=4664

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰