سیستان فراموش شده: وزیر کشور در جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان که در شهرستان زابل برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: مصوبات این جلسه را همراه با جدول زمانبندی تعیین شده برای دریافت دستورات رئیس جمهور جهت اجرا به ایشان ارائه میکنیم تا پس از دستور ایشان دستگاهها وظایفی که بر عهده ایشان قرار دارد را انجام دهند.
به گزارش سیستان فراموش شده: عبدالرضا رحمانی فضلی با بیان اینکه مردم متدین و مومن ایران اسلامى همواره یاور و همراه انقلاب و نظام بوده و هستند افزود: مردم اکنون که با مشکلاتی ناشی از مسائل طبیعی یعنی خشکسالی در منطقه سیستان دست و پنجه نرم میکنند که در این میان دستگاه مکلفند آن مسائلی که مربوط به حوزه خودشان می شود را در اسرع وقت رسیدگی کرده و رفع کنند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه بسیاری از تصمیمات در سطح شهرستان و استان قابل اخذ است تا مشکلات رفع شود، گفت: اعتبارات مربوط به طرح اشتغالزایی روستایی آماده است و استانها و شهرستان ها باید با ارائه طرحهای مناسب اشتغالزایی این منابع را جذب کنند.
رحمانی فضلی با انتقاد از عملکرد برخی از مدیران تاکید کرد: اگر کامل وقت بگذاریم و به مردم علاقه نشان دهیم بیش از ۶۰ درصد مسائل در سطح شهرستان و استان قابل حل است.
وی یادآور شد: بر اساس مصوبه دولت هر که در مناطق مرزی سرمایهگذاری کند اگر در صورت ناامنی آسیب ببیند دولت هزینه آن را پرداخت میکند همچنین دولت ۵۰ درصد سود تسهیلات را در مناطق مرزی تضمین کرده است بنابراین فرمانداران، بخشداران و سایر مدیران باید این مسائل و دستورالعمل ها و قوانین و مصوبات را به آگاهی مردم و سرمایهگذاران منطقه برسانند.
وزیر کشور با اشاره به موضوع تملک برخی کارخانهها و واحدهای تولیدی توسط بانکها تصریح کرد: حدود ۲ هزار کارخانه و واحد تولیدی در سراسر کشور توسط بانکها تملیک شده اند که دو سوم آنها قابل ادامه فعالیت و سودآوری هستند که باید در این زمینه تصمیمات جدی و سریع اتخاذ شود؛ در همین باب و مشکلات ناشی از این موضوع چندین بار خدمت ریاست محترم جمهور نامه نوشتیم و آقای رئیس جمهور نیز ٣ بار دستور دادند که واحدهای تملیک شده توسط بانک ها تعیین تکلیف شوند که تا کنون اقداماتی صورت گرفته اما باید تسریع داده شود.
رحمانی فضلی با اشاره به برخی مشکلات ناشی از اجرای سیاست جدید ارزی گفت: مشکلات ناشی از اجرای سیاست جدید ارزی در جلسات هفتگی با معاون اول رییس جمهوری بررسی و بهسرعت تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
وی با بیان اینکه دولت مدیران را برگزیده که مشکلات مردم و سرمایهگذاران را رفع کنند تاکید کرد: مردم صاحب اول انقلاب و نظام هستند و هرچی در توان داریم باید برای ارائه خدمت به آنها به کار بگیریم؛ رفع موانع و مشکلات سرمایه گذاران یکی از مهمترین کارهای مدیران در بخشهای گوناگون است و باید به مشکلات اداری و واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری با غیرت و تعصب نگاه کرد تا حلش کنیم.
وزیر کشور با بیان اینکه منابع کافی و نیروهای ارزشمند و تخصصی در شهرستان زابل وجود دارد و باید هرچه سریعتر مسیر راه و طرح توسعه این شهرستان تهیه شود، خاطرنشان کرد: تمامی مناطق جغرافیایی ما امکان استقلال اقتصادی و مدیریت خودشان را دارند در همین زمینه معتقدیم باید اختیارات بیشتری بخصوص در حوزه اقتصادی به مدیران بدهیم تا هم کارها بسرعت پیش برود و هم این مسئله باعث تقویت امنیت در مناطق می شود.
حبیب الله دهمرده در این مراسم با بیان اینکه با استفاده از روش های علمی باید از تبخیر آب چاه نیمه ها جلوگیری کرد، گفت: خوشبختانه در این زمینه با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری اقداماتی در حال انجام است. از چاه نیمه ها مقادیری آب برای کشاورزی رها سازی و مردم اقدام به کشت کردند اما به دلیل عدم آورد رودخانه هیرمند گندمزارهای آنان خشک شد. با توجه به اینکه کشاورزی سیستان وابسته به رودخانه هیرمند است زندگی و اقتصاد مردم منطقه به اشتباه براساس کشاورزی تشکیل شده است بنابراین امسال نسبت به سال زراعی گذشته آب زراعی تنها دو درصد بوده که این خود کاهش ۹۸ درصدی را به همراه داشته است.
دهمرده با بیان اینکه مردم سیستان توان مالی ندارند و مرز نیز بسته است، افزود: به همین سبب باید برای ماندگاری مردم در این منطقه برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفته شود، مشکل سیستان باید یک بار برای همیشه حل شود زیرا این منطقه به دلیل وابستگی به آب رودخانه هیرمند هر چند سال دچار سیل یا خشکسالی می شود و خشکسالی اخیر که 2 دهه ادامه دارد مردم را با مشکلات زیادی روبرو کرده و به دلیل نداشتن منبع درآمد برای امرار معاش مجبور به مهاجرت شده اند.
نماینده مردم سیستان در مجلس با اشاره به وجود آثار باستانی و تاریخی و جاذبه های گردشگری در سیستان گفت: با وجود ظرفیت های گسترده متاسفانه در این منطقه زیرساخت های گردشگری فراهم نشده است.
وی با بیان اینکه انتقال آب از دریای عمان به سراسر سیستان و بلوچستان یک ظرفیت بسیار خوبی است که می تواند سیستان و زاهدان را از وابستگی به رودخانه هیرمند خارج کند همچنین پروژه آب های ژرف که برای نخستین بار در سیستان انجام شده خود یک مزیت ارزشمند به شمار می رود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: سیستان ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه انرژی های پاک دارد که باید هر چه سریعتر نیروگاه های خورشیدی و بادی در این منطقه ایجاد شود زیرا با تولید برق بادی و خورشیدی در سیستان علاوه بر تامین برق این منطقه می توانیم به افغانستان نیز صادر کنیم. برای ساخت نیروگاه بادی در سیستان در بودجه کشور ردیفی ایجاده شده که باید تسهیل شود، اگر بتوان یک نیروگاه 50 مگاواتی برق تولید کنیم باعث تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این زمینه می شود.
احمد علی کیخا نماینده دیگر مردم زابل، هیرمند، زهک، هامون و هیرمند در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با بیان اینکه مردم سیستان از دولت انتظار دارند که در این شرایط سخت خشکسالی دست آنان را گرفته و به یاریشان بشتابد، باید از همه ظرفیتهای سیستان بهره برداری کرد، زیرا تنها با مدیریت صحیح میتوان اهداف توسعهای را در این منطقه محقق کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: دیوار امنیتی برای مردم سیستان به یک معضل اساسی تبدیل شده است، دیوار امنیتی بر روی مرز سیستان یک کار غیر کارشناسی بود که در گذشته انجام شد و انتظار می رود یک کار کارشناسی جدیدی بر روی این دیوار انجام شود. فقدان زمین دولتی در سیستان باعث شده تا بسیاری از طرح های دولتی به سر انجامی نرسد.