به گزارش سیستان فراموش شده : دکتر حسن نوذری روز یکشنبه در جریان بازدید خبرنگاران از طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین به دشت سیستان گفت : تعیین حق آبه، رفع معارضات، هماهنگی داخل گروههای هم آب، ایجاد ساختارهای بهره برداری میان کشاورزان و هماهنگی میان مردم و مجریان از جمله وظایف مدیریت اجتماعی طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری نوین به دشت سیستان است.
وی در ادامه افزود: برای نخستین بار در ۲ دهه اخیر با تلاش مجریان از طریق طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان از ۲۰ مهرماه تا اوایل دیماه ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب برای زمین های کشاورزی تحت پوشش این طرح رها شده است.
مدیر اجتماعی طرح عنوان کرد: آب از ایستگاههای ۱۶ گانه و دو ایستگاه محوری در داخل خطوط اصلی فلزی و جی آر پی پمپاژ می شود و پس از طی پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع لوله با حدود ۱۵ هزار حوضچه های ۲۰ هکتاری، ۵ هکتاری و تنظیم هوا آب وارد زمین های کشاورزی می شود.
وی ادامه داد: برای هر هکتار در سال هشت هزار و ۷۰۰ مترمکعب آب در نظر گرفته شده است به طوری که ۷۰ درصد اراضی در فصل پاییز و ۳۰ درصد در فصل بهار کشت می شود.
نوذری افزود: از این میزان ۲ هزار و ۳۰۰ متر مکعب برای هر هکتار در مرحله نخست رها سازی آب در نظر گرفته شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: در محدوده هر روستا با توجه به وسعت آن سه تا ۵ گروه هم آب تشکیل و زیر مجموعه ۲۰ هکتاری قرار می گیرند به طوری که هر حوضچه ۲۰ هکتاری تا ۶ حوضچه ۵ هکتاری تحت پوشش قرار می گیرد.
مدیر اجتماعی طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان از کشاورزان منطقه خواست تا با رعایت نظم آبدهی همانند گذشته و ساعت اعلام شده از سوی گروههای هم آب را وارد زمین کشاورزی رها سازی کنند.
وی با بیان اینکه در ابتدا پروژه طی برنامه ریزی آب از ایستگاههای پمپاژ در ورودی روستا طراحی شده است گفت: با پیگیری در فازهای بعدی این پروژه به حوضچه های ۲۰ هکتاری و پس از آن به حوضچه های ۵ هکتاری توسعه پیدا کرده است.
نوذری افزود: در فاز جدید این پروژه که توسط واحد آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان اجرا می شود آب از حوضچه های ۵ هکتاری به سر مزرعه هر کشاورز انتقال داده می شود.
جمعی از خبرنگاران منطقه سیستان در قالب تور رسانه ای با حضور قائم مقام، مدیر اجتماعی و کارشناسان طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان از محل حوضچه های زمین کشاورزی دیدن کردند.