معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل گفت: ورود آب از رودخانه هیرمند به داخل کشور در سال گذشته تا تابستان ادامه داشت اما بعد از آن تا کنون هیچ آبی برای ما از سمت افغانستان نیامده است.
فرماندار زابل: از تابستان پارسال آب رودخانه هیرمند قطع شده است
به گزارش گروه سیستان فراموش شده هوشنگ ناظری در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: ورود آب از رودخانه هیرمند به داخل کشور در سال گذشته تا تابستان ادامه داشت اما امسال متأسفانه این میزان را نداشتیم و تا الان هم هیچ آبی برای ما از سمت افغانستان وارد بخش داخلی این رودخانه نشده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل گفت: این موضوع موضوع سبب شده تا کشاورزان شمال استان خسارت سنگینی را متحمل شوند بطوریکه فقط در بخش زراعت شهرستان زابل بیش از 40 میلیارد تومان و در بخش باغداری بیش از 15 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: این خسارتی که متحمل شدیم به دلیل نیامدن آوردهای هیرمند بوده است. از محل منابع محدود داخلی خودمان در زمستان گذشته یک نوبت آب به کشاورزان داده شد، اما آب بعدی که باید از محل رودخانه هیرمند رهاسازی میشد، نشد و این حجم خسارت به بار آمد.
بحران آب امسال بیشتر از سالهای گذشته خواهد شد
ناظری در ادامه با اشاره به بحران همیشگی آب در رودخانه هیرمند و شهرستانهای شمال استان، گفت: مشکل کمبود آب را همیشه در شهرها و روستاهای سیستان داشتهایم اما امسال به طور قطع این مشکل بیشتر خواهد شد.
رئیس شورای اداری شهرستان زابل ادامه داد: هر چند که از الان در جلسات مختلف فکر میشود که چگونه این مشکل را در قسمتهای مختلف با انواع روشها برطرف کنیم ولی در بحث آب شرب دچار معضل هستیم و خواهیم بود امیدواریم تا جایی که ممکن است این مشکل را بتوانیم کمتر کنیم و مردم هم در مصرف آب رعایت کنند.
وی با بیان اینکه به واقع موضوع آب برای ما خیلی حیاتی و دارای اهمیت است، افزود: آب کالایی بسیار با ارزشتر از کالاهای دیگر است به ویژه در شمال استان که آب آن تنها از طریق رودخانه هیرمند تأمین میشود.
خسارت بخش دام و شیلات هنوز برآورد نشده است
ناظری درباره حجم خسارت به اراضی کشاورزی شهرستان زابل عنوان کرد: در بخش زراعت بیش از 40 میلیارد تومان و در بخش باغداری بیش از 15 میلیارد تومان به اراضی باغی با محوریت انگور که جزو محصولات خوب شهرستان زابل است، خسارت وارد شده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل با بیان اینکه در برخی بخش ها میزان خسارت ارزیابی نشده است، افزود: در بخش دام، شیلات مراتع و جنگلها نیز قرار شد برآورد خسارت ها به زودی مشخص و اعلام شود.در مورد وسعت خسارت نیز 7500 هکتار از اراضی زراعی و 250 هکتار هم از اراضی باغی خسارت دیدهاند.
وی با اشاره به اینکه این وضعیت نیازمند پیگیری و تلاش همه مسئولان است تصریح کرد: در جلسه شورای اداری استان که در استانداری سیستان و بلوچستان با محوریت بررسی موضوع خشکسالی برگزاری شد نماینده ولی فقیه در استان، مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و تمامی فرمانداران و شخص استاندار از این وضعیت ابراز نگرانی و برای انجام اقدامات مقتضی اعلام آمادگی و همکاری کردند.
ناظری ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با حرکت جمعی همه مسئولان این مشکل به نوعی در استان به خصوص در منطقه سیستان ترمیم و خسارات وارده که حجم زیادی هم دارد، برای کشاورزان و دامداران جبران شود.