مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۲۴۷ میلیارد تومان به دلیل قطع آب رودخانه هیرمند به بخش کشاورزی پنج شهرستان شمال استان خسارت وارد شد
رضا نجفی در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به عملکرد جهاد کشاورزی استان در مدت مدیریت خود اظهار داشت: برای تحقق یک هدف قطعاً داشتن برنامه اصلی مهم و لازم است که در این راستا 22 سند راهبردی در کشاورزی سیستان و بلوچستان به تصویب رسید.
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: اکنون برنامه آبیاری تحتفشار برای 100 هزار هکتار از اراضی استان تهیهشده که 1000 میلیارد تومان برای آن اختصاص یافته است. بر اساس این برنامه تا کنون 47 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی ادامه داد: طرح بینظیر آبیاری دشت سیستان با لوله در مساحت 200 هزار هکتار برای آبیاری 46 هزار هکتار از اراضی شمال استان با اعتبار 3500 میلیارد تومان در حال اجرا است که بیش از 4 هزار نفر هم اکنون مشغول اجرای آن هستند.
نجفی در ادامه با اشاره به ضرورت اجرای طرح انتقال آب به مزارع سیستان و مصرف بهینه آب، گفت: با بهرهبرداری صحیح این طرح به اهداف اصلی که شکوفایی دشت سیستان است، خواهیم رسید
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به منابع محدود آب در استان اشاره کرد و گفت: اکنون 1928 قنات در جنوب استان وجود دارد که موجب شده سیستان و بلوچستان به لحاظ تعداد قنات رتبه ششم کشور را داشته باشد.
وی افزود: ولی استان در بخش آبدهی قنات در رتبه هفتم کشور قرار دارد. از طرفی وابستگی کشاورزان استان به آب قنات زیاد است بطوریکه رتبه چهارم وابستگی به آب قنات کشور مربوط به استان است.
247 میلیارد تومان خسارت ناشی از قطع آب رودخانه هیرمند به بخش کشاورزی
نجفی درباره تولیدات کشاورزی استان گفت: در بخش کشاورزی با چالشهای زیادی نظیر خشکسالی و کاهش بارندگی مواجه هستیم که همین موضع سبب شده که امسال در جریان قطع آب رودخانه هیرمند بیش از 247 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شود.
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در جنوب استان نیز خشکسالی و کاهش 79 درصدی بارندگی سبب شده تا 760 هزار تن علوفه مرتع را از دست بدهیم که این موضوع یک چالش بزرگ برای استان است.
وی ادامه داد: جهاد کشاورزی در بخش دامپروری که کمتر وابسته به آب است کارهای خوبی انجام داده است، بطوریکه ظرف سالانه تولید گوشت مرغ استان از 22 هزار تن در سال 1392 به 46 هزار تن در سال جاری رسیده است. همچنین تولید تخممرغ نیز از 1500 تن در سال 1392 به بیش از 15 هزار تن در سال جاری رسیده است.
تسنیم
خوب شد برش داشتن, دیگه بسه این همه بدبختی در بخش کشاورزی. فقط بلدن آمار بدن