با هدف ارتقای کیفیت نمایش فیلمها و تجربه مخاطبان، سینما هامون زابل از فروردینماه ۱۴۰۴ به سیستم پیشرفته پخش لیزری مجهز شد.
این فناوری جدید، وضوح تصویر، رنگهای شفافتر و روشنایی بالاتری را ارائه میدهد که تجربهای متفاوت برای تماشاگران سینما رقم خواهد زد.
ارتقای سینما هامون به درجه کیفی یک
سیستان بهعنوان یکی از پنج شهر نخست ایران در بهرهمندی از سالنهای سینما، سابقهای غنی در این عرصه دارد. سینما هامون نیز بهعنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی زابل، با هدف حفظ جایگاه خود و بهبود تجربه مخاطبان، اقدام به تجهیز سالن خود به فناوری پخش لیزری کرده است. این بهروزرسانی موجب شد که این سینما در لیست سینماهای درجه یک کشور قرار گیرد.
چالشهای دوره دوم بازگشایی و راهحل ارتقا
پس از بازگشایی مجدد سینما در بهمن ۱۴۰۲، با چالشهایی در کیفیت نمایش فیلمها مواجه شدیم. با توجه به درخواستهای مردمی برای اکران آثار سینمایی، روند نمایش فیلمها ادامه یافت.
در همین راستا، پیگیریهای انجامشده برای ارتقای سیستم پخش در نهایت منجر به تجهیز سینما به فناوری جدید شد که تحولی اساسی در کیفیت نمایش فیلمها ایجاد کرد.
با راهاندازی سامانه «شناسا»، آثار سینمایی بهصورت دیجیتال و سریع به سینماهای کشور ارسال میشوند و ارسال از طریق هارد حذف شده است.
اما با وجود پیگیریهای مکرر و اعلام دغدغههای فرهنگی به مسئولان مخابرات منطقه، تاکنون هیچ اقدامی برای بهبود زیرساختهای ارتباطی سینما صورت نگرفته است.
او میافزاید:
“عدم وجود فیبر نوری باعث شده تا در دریافت فیلمها بهشکل دیجیتال، با قطعیهای مکرر مواجه شویم. در مواردی، دریافت یک فیلم ممکن است تا چند روز به طول انجامد که این موضوع بر نظم اکرانها و رضایت مخاطبان تأثیر منفی دارد.”
این مشکل در حالی ادامه دارد که بسیاری از سینماهای کشور از طریق بستر فیبر نوری، فیلمها را در سریعترین زمان ممکن و با امنیت بالا دریافت میکنند. اما در زابل، نبود زیرساخت مخابراتی مناسب مانعی جدی در مسیر ارائه خدمات فرهنگی محسوب میشود
ویژگیهای سیستم پخش لیزری
این فناوری با وضوح بالا، کنتراست قوی و رنگهای واقعیتر، تجربهای متفاوت را برای مخاطبان فراهم میکند. مصرف انرژی کمتر و پایداری تصویری بهتر نیز از مزایای این سیستم محسوب میشود که در نهایت به افزایش رضایت تماشاگران خواهد انجامید.
تحول در خدمات سینما و ارائه تجربهای متفاوت
با راهاندازی این فناوری، بخش خدمات سینمایی نیز ارتقا یافته است. هماکنون، علاوه بر بهبود کیفیت نمایش فیلمها، خدمات ویژهای به مخاطبان ارائه میشود که شامل میانوعدهها و نوشیدنیهای اختصاصی سینما است.
احمد بارانی، مدیر سینما هامون، در این خصوص اظهار داشت:”هدف ما تنها ارتقای نمایش فیلمها نیست، بلکه تلاش داریم تجربه کلی حضور در سینما را نیز برای مخاطبان به عنوان سینما بخش آگاهی دهنده بهبود ببخشیم..”
وی افزود:”فعالیتهای فرهنگی نیازمند درک صحیح از ساختار اجتماعی، تاریخی و فرهنگی جامعه است.که صرفا از اگاهی و بکارگیری خرد جمعی روشنفکرانی است که در آن جامعه هم زیستند .ایجاد فضاهای فرهنگی، نیازمند حمایت و همراهی مردم است. سینما تنها یک محل برای تماشای فیلم نیست، بلکه یک بستر فرهنگی و اجتماعی است که میتواند بر توسعه شهر و بهبود کیفیت زندگی مردم تأثیر بگذارد
اتفاقات فرهنگی در یک شهر، بیش از آنکه به وجود یک مکان خاص وابسته باشد، به میزان اندیشهورزی و همزیستی انسانی شهروندان آن بستگی دارد. شکلگیری یک جریان فرهنگی، نیازمند نگاه اجتماعی عمیق و مشارکت فعال مردم است..».”
لزوم حمایت سازمانها و دستگاههای دولتی از سینما
مدیر سینما هامون با اشاره به نقش مهم دستگاههای دولتی در حمایت از سینما، پیشنهاد کرد که نهادهای دولتی با استفاده از تخفیفهای ویژه و شرایط اکران اختصاصی که از سوی سینما در اختیارشان قرار میگیرد در پیشبرد روند کیفی و استمرار فعالیت این مجموعه همراهی کنند..
بارانی در پایان از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان واداره فرهنگ و ارشاد زابل بابت حمایتهای صورتگرفته قدردانی کرد و خواستار ادامه این همکاریها در زمینه توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری. شد وی تأکید کرد که با توجه به محدودیتهای فضاهای فرهنگی در زابل، استمرار این حمایتها میتواند زمینهساز رشد فرهنگی و افزایش تعاملات اجتماعی در منطقه باشد
کلام آخر :
مردم عزیز دقت داشته باشند؛ این یک آزمون ساده اما مهم است. اگر حضور سینما در شهر برایتان ارزشمند است، با دنبال کردن صفحات و برنامههای آن، این علاقه را نشان دهید همین پیگیریها، تنها نشانهایست که میتوانیم تا به استناد آن بدانیم حفظ این فضای فرهنگی چقدر برای شما اهمیت دارد چرا که میتواند به ایجاد فضا سازیها و امکانات بهتر در صورت اقبال شما به عنوان مخاطب بینجامد.