• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
9

گروه مذاکره‌کننده به ریاست عراقچی پیگیر “حق‌آبه” ایران است

  • کد خبر : 1863
  • 11 آوریل 2018 - 20:22
گروه مذاکره‌کننده به ریاست عراقچی پیگیر “حق‌آبه” ایران است

معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل گفت: مدت‌هاست وزارت امور خارجه با هماهنگی‌هایی که با وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست داشته جلساتی برگزار و یک گروه مذاکره کننده و پیگیر به ریاست آقای عراقچی برای حق آبه ایران تشکل شده است.  به گزارش سیستان فراموش شده هوشنگ ناظری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم […]


معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل گفت: مدت‌هاست وزارت امور خارجه با هماهنگی‌هایی که با وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست داشته جلساتی برگزار و یک گروه مذاکره کننده و پیگیر به ریاست آقای عراقچی برای حق آبه ایران تشکل شده است.

زاهدان| گروه مذاکره‌کننده به ریاست عراقچی پیگیر "حق‌آبه" ایران است

 به گزارش سیستان فراموش شده هوشنگ ناظری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، درباره پیگیری وضعیت رهاسازی آب از سمت کشور افغانستان اظهار داشت: کشور افغانستان نیز دچار مشکل خشکسالی است و براساس اطلاعات و اخباری که از این کشور داریم این کم‌آبی شامل حال آن‌ها نیز شده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل گفت: مدت‌هاست وزارت امور خارجه با هماهنگی‌هایی که با وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست داشته جلساتی برگزار و یک گروه مذاکره‌کننده و پیگیر حق آبه به ریاست آقای عراقچی تشکل شده است تا رایزنی‌هایی را با مقامات کشور افغانستان داشته باشند و بحث حق‌آبه ای که سال‌ها مطرح بوده و براساس آخرین پروتکلی است که بین ایران و افغانستان منعقدشده است، را دنبال کنند.

وی ادامه داد: البته مقامات افغانستانی در سفرهایی که به ایران داشتند و همچنین در سفرهایی که مقامات ایرانی به آنجا داشتند قول‌هایی را داده‌اند و امیدواریم این قول‌ها به منصه ظهور برسد و عملی شود و بتواند براساس همان پروتکل در فصل‌ها و میزان مشخصی که قید شده است آب را از یک نقطه رهاسازی و در یک نقطه مشخص تحویل ایران دهند.

ناظری گفت: این موارد در پروتکل مشخص شده است که از محل سد اعلام‌شده در افغانستان همان میزان آب مشخص در پروتکل را باید در محل مرز ایران تحویل دهند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل ابراز امیدواری کرد: امیدوار هستیم که این موضوع تحقق پیدا کند و این آب وارد ایران شود چرا که واقعاً آوردهای آب ما بسیار کم شده است. در سال‌های گذشته اگر خسارت‌های ما در کشاورزی کمتر بود به دلیل این بود که آوردهای رودخانه هیرمند انجام می‌شد.

وی پیش‌تر درباره قطع ورود آب رودخانه هیرمند به خبرنگار ما گفته که ورود آب از رودخانه هیرمند به داخل کشور در سال گذشته تا تابستان ادامه داشت اما بعد از آن تا کنون هیچ آبی برای ما از سمت افغانستان نیامده است.

بر اساس اعلام مسئولان محلی سیستان و بلوچستان عدم رهاسازی آب سبب شده تا به بیش از 120 هزار هکتار از اراضی کشاورزی پنج شهرستان شمال استان خسارت وارد شود به طوری که حجم خسارت در دو شهرستان زابل و هامون بیش از 110 میلیارد تومان برآورده شده است.

به گفته مسئولان محلی متأسفانه بخش عمده‌ای از اراضی و محصولات خسارت‌دیده ناشی از خشکسالی و قطع آب هیرمند بیمه نبوده و شرایط جبران خسارت به کشاورزان را با چالش مواجه کرده است.

 


لینک کوتاه : https://forgottensistan.ir/?p=1863

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰