سیستان فراموش شده: پیرو انتشار مطلبی با عنوان “برون رفت مطالبه گری دراین چند سال چه بوده است ؟” در کانال های تلگرامی وابسته به جریان سیاسی اصلاح طلب استان ، این جوابیه منتشر می شود.
نگارنده آن یادداشت ، که در دو هفته گذشته بیش از سه یادداشت در تخریب و انحراف جریان مطالبه گری سیستان منتشر کرده و هر بار که پاسخی محکم دریافت کرده ، پی تخریبی دیگر رفته است ، اینبار ناخواسته خودش در همان خط اول یادداشت جدیدش پاسخ سوال خود را داده است.
ایشان در خط اول نوشته خود ، تایید کرده است که ” در چند سال اخیر واژه مطالبه گری به فرهنگ واژگان سیاسی و اجتماعی منطقه سیستان ورود پیدا نموده است و راه برون رفت و نجات منطقه را مطالبه گری عنوان داشته اند ”
حال سوال این است : آیا گفتمان سازی و ورود چنین واژه ارزشمندی به واژگان مردم سیستان را کار بیهوده و کوچکی می دانید؟ بی شک نویسنده آن یادداشت تخریبی که برعکس نویسنده این یادداشت با سواد هستند و با بزرگان نشست و برخواست دارند ، نیک می دانند : گفتمان سازی نیاز به سالها کار و تلاش دارد ، حال اینکه در سیستان نیز در هشت سال گذشته دراین خصوص زحمات زیادی کشیده شده است و اولین و مهمترین هدف جریان مطالبه گری سیستان ، گفتمان سازی و خروج مردم از سکوت و بی توجهی به اتفاقات اطراف بوده است و گرچه این جنبش در ابتدای راه است اما در این بخش بسیار موفق عمل کرده است که شما نیز که منتقد این جریان هستید بر این مطلب مهر تایید می زنید و این بزرگترین افتخار برای جریان مطالبه گری سیستان می تواند باشد که چنین گفتمان سازی ارزشمندی را در سطح جامعه به سرانجام رسانده است و در پاسخ به یادداشت های گاها دور از ادب جریان سیاسی اصلاح طلب ، بدنبال تکمیل این گفتمان است.
در ادامه این یادداشت بیان شده است که : مطالبه گری در منطقه سیستان نیاز به تغییر رهبران دارد” پاسخ این است که اگر شما ودوستانتان این شجاعت را در خود می بینید که به این مسائل ورود کنید و کنار مردم باایستید و هزینه هایش را نیز بپردازید و اگر چنین جسارتی را در خود سراغ ندارید هم بی جهت زار نزنید.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است که : مغرض بودن این جریان بر مردم روشن است” ، سوال این است اگر مغرض بودن روشن است پس این همه تلاش شما برای مغرض نشان دادن این جریان چه لزومی دارد؟ روشن است که خودتان هم این موضوع را قبول ندارید و می دانید که جامعه چنین اعتقادی ندارد و به همین جهت دراین راستا تلاش می کنید.
در بحث همسویی یا نقد مسئولین ، اگر نگاهی منصفانه به نوشته های همین سه ماهه اخیر خود و دوستانتان بیاندازید و از سویی نوشته و حرکات جریان مطالبه گری سیستان را هم مطالعه بفرمایید ، متوجه خواهید شد که این شما و دوستانتان هستید که تا مدیری از جریان سیاسی شما کمی دور باشد ، اقدام به تخریب وی به هر شکل ممکن دارید و یاد ماکیاولی و دوستانش را زنده می کنید ، ولی جریان مطالبه گری سیستان نشان داده عهد اخوت با کسی ندارد , مدیری که کار نکند نقد می شود و تا جایی که امکان باشد تلاش می شود تا اصلاح شود و یا در نهایت تغییر و مدیر جدید هم مدتی فرصت داده می شود , بدون شک عملکردش درست نباشد , نقد و …. حال شما رویه خودتان را هم توضیح بفرمایید تا ما صدها مثال نقض از دل گفته هایتان برای شما بازگو کنیم.
فرموده اید با تقابل ، مطالبه گری به جایی نمی رسد ، بله ما هم معتقدیم با تقابل به جایی نمی رسد اما با نقد منصفانه می رسد ، که همانا رسیده و در بسیاری حوزه ها موثر هم واقع شده و سرعت کارها را افزایش داده است ، نمونه اش همین دو هفته قبل و تعمیر دستگاه سی تی اسکن بیمارستانی که اگر موج مطالبه مردمی راه نمی افتاد شما هم حتما تایید می کنید که مدتها این تعمیر به طول می انجامید.
از سوی اگر نقد و تقابل مفید نیست , شما بفرمایید ، پس از شش سال همراهی ، تعریف , تمجید و …. شما و دوستانتان با مجموعه دولت ، چه اتفاق مبارک و میمونی در منطقه رخ داده است ؟ آیا جز این است که رفتار اشتباه و امتیاز خواهی ها ، جایگاه سیستان و سیستانی را نزد مسئولین استانی و کشوری تقلیل بخشیده است؟ البته که جریان مطالبه گری در دیدار با مدیران کلان نشان داده که بدنبال منافع خود نیست و راهکارهای عملی در همه حوزه ها دارد ، اما اگر سکوت می کند به این دلیل است که برخی اوقات از اقدام عملی دولت فعلی ناامید است و الا اگر شما مدیری کارآمد و جهادی سراغ دارید که بتواند راه حل های پیشنهادی را عملی کند ، بسم الله معرفی نمایید تا راه های برون رفت از مشکلات فعلی یک به یک خدمتتان ارائه شود.
فرموده اید جریان مطالبه گری باید به دنبال تغییر روش ها باشد و نه دنبال تغییر مدیران ، بازهم شما را به کارنامه خود و دوستانتان حواله می دهیم , ببینید در سه ماهه گذشته ، قبل و بعد از آن چه جریانی بدنبال تخریب مدیران و بدنبال تغییر آنان بوده است ، البته که جریان مطالبه گری نیز معتقد است زمانی که بی تدبیری از حد بگذرد باید بدنبال تغییر باشد.
فرموده اید فقط اعتراض بلدید ، باید بگوییم , جریان مطالبه گری مردمی سیستان ، از دید شما همان اعتراض را درکارنامه دارد و آنرا بصورت کاملا مدنی و نه فتنه گری به جامعه آموخته است و اما شما بفرمایید پس از شش سال نزدیکی با دولت ، بجز اعتراض و تخریب این جریان چه کارنامه ای دارید؟
و در پایان یک روز خوب زمانیست که شما بدون نگاه های سیاسی بیایید بنشینید ، آزادانه ، مستقل و مودبانه و با این جریان هم کلام شده و ابهاماتی اگر دارید مطرح تا روشن شوید و بی جهت وقت خود و دیگران را تلف نکنید.
و سخن پایانی: یکی از اصول اصلی گفتمانسازی، رعایت اصل «مأمور به تکلیف» بودن به جای اصل «مأمور به نتیجه» بودن است.
یا حق