به گزارش پایگاه خبری سیستان فراموش شده در نشست خبری که بمناسبت گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شد،جناب آقای میر ریاست محترم شورای شهر زابل با تبریک روز خبرنگار و تبریک عید پیش رو غدیر خم تاکید کرد که ما پذیرای نقد منصفانه مردم و اصحاب رسانه هستیم زیرا خود را مستاجر شورای شهر میدانیم.
ایشان افزود توهین حرام شرعی است ،نقد را بیان کنید می پذیریم،ما برای اسم و نام نیامده ایم و سعی میکنیم باقیمانده مدت این اعتماد را نیز به بهترین شکل تلاش کنیم و به پایان برسانیم.
مهندس میر افزود یکی از مشکلات عمده شهرداری فرسوده بودن لوله های فاضلاب در شهر زابل است که مشکلات فراوانی را برای آسفالت در سطح شهر بوجود آورده که امیدواریم با تلاش نمایندگان محترم بودجه تعویض این شبکه محقق شود تا آبفا زابل آن را اجرایی کند.
ایشان در ادامه گفت که یکی دیگر از مشکلات شهر و شهرداری زباله گردها هستند که طبق آمار منتشر شده 200 کارتن خواب و زباله گرد در شهر زابل وجود دارد که این افراد با واکاوی زباله ها چهره شهر را خراب کرده اند و با توجه به ناوگان فرسوده موتوری شهرداری این مشکل بیش از پیش نمایان میشود.
مهندس میر به صورت تیتر وار اضافه کرد
روزانه 70 تن زباله تولید میشود
700 نفر پرسنل در شهرداری زابل مشغول به کار هستند.
هزینه خرید هر سطل زباله به 3 میلیون تومان افزایش یافته که با این وجود 100 سطل جدید خریداری شده.
از 27 میلیارد بدهی تامین اجتماعی از شهرداری 7 میلیارد آن پرداخت شده است.
هزینه اتوبوس های خریداری شده در دوره قبل هنوز پرداخت نشده و با توجه به افزایش قیمت ها این هزینه ها کمرشکن شده.
از 36 محله زابل 26 محله آن حاشیه نشین هستند و اکثر این محلات دارای پروانه کار و عرصه نیستند اما انتظار دارند که زباله ها جمع اوری و کوچه ها آسفالت شوند.
میر تاکید کرد که با استان شدن سیستان این منطقه رشد چشمگیری خواهد داشت و مهاجرت معکوس خواهد شد.
ایشان اشاره ای نیز به ساخت بولوار شهید نوری داشتند و گفتند بزودی برای ساخت میدانی برای برگشت خودروها ظرف 1 ماه آینده اقدام خواهد شد.
کارخانه آسفالت بعد از 6 سال با صرف هزینه 900 میلیون تومان کاملا بازسازی و نوسازی شد.
حذف میدان کارگر با نظر شورای ترافیک انجام گرفت.
جمعه بازار به خیابان باهنر منتقل شده است که بعد از رفع بیماری کرونا امیدواریم در این مکان فعال شود.
دو مورد لوله گذاری جهت هدایت آبهای سطحی ناشی از بارندگی در میدان بسیج و بولوار کارگر انجام گرفته و بزودی در خیابان حافظ نیز انجام میشود.
دکتر خمری شهردار زابل نیز با تبریک روز خبرنگار و خداقوت به همه عزیزان در عرصه خبر گفت تقریبا دو سال است که این مسئولیت را قبول کرده ام و در این دو سال فراز و نشیب های فراوانی داشته ایم،مشکلات قبلی و جدید شهرداری وجود داشته و دارد
شهردار زابل در ادامه گفت شهرداری 1400 نوع شرح وظایف دارد که بعضی آنها حق و حقوقی است که شهروندان دارند و بلعکس ،که این حق و حقوق دو طرفه است و برای داشتن شهری پویا همه باید رعایت کنند.خمری افزود شهرداری با رقم بالای 70 میلیارد تومان بدهی قبلی و حدودا 4ماه حقوق معوق پرسنل روبرو بود و در این بین تقریبا 200 نفر از پرسنل بازنشست شدند و سنوات آنها باقی مانده بود وی افزود در ابتدا با 4 ماه کار شبانه روزی توانستیم پارک ملت زابل را که چهره مناسبی نداشت تا حد مطلوبی به سرانجام برسانیم و بعد از آن با تامین اجتماعی وارد مذاکره شدیم و توانستیم بخشودگی 470 میلیون تومانی از بدهی سازمان حمل و نقل و 6 میلیارد از بدهی شهرداری را اخذ کنیم که کمک بزرگی به بدنه شهرداری در این مورد شد.
در این بین سنوات بازنشستگی پرسنل تسویه شد.
دکتر خمری گفت با توجه به مشکلات مالی انباشته شده 140 نفر از پرسنل تعدیل و بازنشست شدند.
ایشان نیز گریزی به فاضلاب فرسوده زابل زدند و گفتند که عمر این لوله ها 7 سال است که تمام شده و در واقع اکنون چیزی به نام لوله وجود ندارد و طبق گفته مسئولین آبفا فقط از 20% از فاضلاب شهر استفاده میشود و فعال است.
شهردار زابل در ادامه اشاره ای به رشد 40% درآمد شهرداری در سال 98 نسبت به سال 97 کرد و گفت افرادی که بصورت داوطلبانه عوارض خودرو و منازل و مکان های تجاری خود را پرداخت کردند تنها 9% هستند که با توجه به خودگرانی شهرداری ها و عدم حمایت دولت در بحث قیر در شهرهای بالای 50 هزار نفر این میزان مشارکت بسیار پایین است.
خمری در خصوص پارک غدیر زابل گفت که ، حکم تخلیه پارک غدیر با تلاش همه عزیزان صادر شده است که ظرف 2 هفته باید تحویل شهرداری شود.
ایشان افزود بعد از بازدید مسئولین کشوری از محلات حاشیه نشین نیز که با تلاش نمایندگان محترم و همکاری اداره راه اقداماتی صورت گرفته که جای تقدیر و تشکر دارد.
شهرداری زابل گفت : هزینه حمل و دفن هر کیلو زباله از مبدا تا مقصد حدودا 100 تومان است که این مبلغ با توجه به تولید 70 تنی زباله در روز هزینه زیادی را به شهرداری وارد میکند اما همچنان با توجه به فرسودگی ناوگان سعی کرده ایم از بخش خصوصی نیز کمک بگیریم تا زباله ها در شهر نماند.
خمری در پایان به هزینه های زیاد نظام مهندسی در زابل اشاره کرد و گفت 90 درصد شهروندانی که به سمت ساخت و ساز غیر مجاز میروند از هزینه های بالای نظام مهندسی که گاها تا 3 برابر هزینه اخذ پروانه در شهرداری است گلایه میکنند که این مورد نیز به شهرداری ضربه وارد میکند.