اظهارات اخیر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نشان میدهد که ابهاماتی که درباره وجود یونهای مختلف در آب ژرف، شوریزدایی و تخلیه پساب این منبع آبی وجود داشت، برطرف شده و نظر معاون رئیس جمهور را در خصوص استحصال این آبها تغییر داده است.
به گزارش پایگاه خبری سیستان فراموش شده به نقل از خبرگزاری تسنیم، موضوع استحصال آب ژرف در کشور به عنوان یکی از راهکارهای خروج از شرایط بحران آبی همواره مورد بحث کارشناسان بوده و مخالفان و موافقان زیادی دارد. در حالی که موافقان، آب ژرف را نعمتی خدادادی میدانند که باید از آن استفاده کرد، مخالفان معتقدند که استحصال آب از عمق چند کیلومتری زمین بدون داشتن اطلاعات کافی در مورد آن نمیتواند، روش پایداری باشد.
یکی از مخالفان استحصال آب ژرف، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بود که چندین بار اعلام کرده بود که استحصال آب ژرف را تنها برای مطالعه صحیح میدادند و با استفاده از این منابع آب برای شرب، کشاورزی و صنعت در صورتی که نتیجه تحقیقات بر روی این آبها کامل نشده باشد، مخالف است. سلاجقه علاوه بر اعلام این موضوع در اولین نشست خبری خود، بارها در گفتوگو با رسانههای مختلف بر این موضوع تأکید کرده بود.
برخلاف موضعگیری قبلی سلاجقه در سفر اخیر خود به استان سیستان و بلوچستان نظر خود را در رابطه با استحصال آب ژرف تغییر داده و به نظر میرسد که نتایج تحقیقات برای معاون رئیس جمهور قانعکننده بوده است.
سلاجقه در اظهارات اخیر خود در رابطه با موارد قابل بحثی از جمله یونهای موجود در آب ژرف، هزینه، فایده شوریزدایی آن و مشکل تخلیه پساب این آبها گفته است:
۱٫ ظاهراً بررسیهای انجام شده روی مجموعه آنیونها و کاتیونهایی که درون آب وجود دارد نشان داده مشکل خاصی وجود ندارد و با توجه به دبی موجود وضعیت آب به نحوی بوده که پس از فرآیند تصفیه، قابل شرب است.
۲٫ فرآیندهایی که در بحث شوریزدایی آب حاصله صورت میگیرد، ترکیبی و پیشرفته است و همین امر راندمان آب را از لحاظ کیفی افزایش داده است.
۳٫ پس از تصفیه، حدود ۱۰ درصد پساب تولید میشود که در بستر تالاب هامون اجازه تخلیه ندارد و باید برای آن برنامهریزی شود که خوشبختانه با توجه به اعلام مسئولان منطقه نظر به شدت بالای تبخیر از جنبه استحصال نمک وضعیت مناسبی وجود دارد و از بعد اقتصادی میشود روی آن حساب کرد.
اظهارات آقای سلاجقه نشان از این دارد که شبهات معاون رئیس جمهور در خصوص برخی ایرادات وارده به استحصال آب ژرف برطرف شده و مخالفتی با استحصال آن از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست وجود ندارد.